Bij een veiling denk je al gauw aan antiek en curiosa. Of misschien juist aan vis, bloemen of groenten. Maar wist je dat er ook een veiling bestaat voor gebruiksartikelen? Dit zijn veelal artikelen die uit failliete boedels komen. Deze artikelen worden dan geveild om de schade van het faillissement wat te beperken. Maar ook worden er artikelen ingebracht op deze veiling die mensen (of overheden) niet meer nodig hebben. Je kunt zomaar je complete gereedschapskist vullen door mee te doen aan deze veiling. Dat scheelt je veel tijd en geld.
Veiling

Zoek en vind op de veiling

Wanneer je op zoek bent naar een speciaal item voor je werk, dan kun je dit over het algemeen gemakkelijk nieuw aanschaffen. Maar het kan ook goedkoper. Je kunt op een veiling mee doen en dan het door jou gewenste item voor een fractie van de prijs kunnen kopen. Gewoon door online te bieden. Nu blijft dat online bieden wel een dingetje. Want je moet dus goed in de gaten houden of jouw bod nog steeds het hoogste bod is. Hiervoor zal je met enige regelmaat even terug moeten naar de site. Maar dat is natuurlijk geen probleem, wie weet wat je nog meer tegenkomt?

Regel nummer 1 bij een veiling

Het belangrijkst bij een veiling ben jij zelf. Jij bepaalt je budget en je moet je vooral niet laten meeslepen in de strijd om een product. Dat is nog best wel eens lastig, want in het heetst van de strijd denk je vaak dat je nog wel een paar euro extra kunt bieden. Zorg dat je van te voren goed bepaalt hoeveel geld je wilt besteden. Lukt het je dan niet om het item te bemachtigen, dan is dat maar zo. Je wilt immers niet je budget overschrijden, toch?

Zelf spullen inbrengen bij een veiling

Ga je je bedrijf sluiten of ga je verhuizen? Dan blijven er altijd veel spullen over die jij niet meer gaat gebruiken. Denk in het geval van een bedrijfssluiting aan bureaustoelen, bureaus en voetensteunen. Deze spullen kan je proberen via internet te verkopen, maar dat kost je veel tijd. Op veel verkoopsites moet je ook nog eens flink betalen voor je je artikelen mag plaatsen. Breng je spullen dan gewoon in op een online veiling. Je hoeft alleen de beschrijving en de foto’s maar aan te leveren, de rest wordt voor je geleverd. Je kunt zelfs in de gaten houden hoe het bieden gaat!