Als je werkzaam bent in de logistieke sector, kun je bijna niet zonder deze handige hulpmiddelen. We hebben het natuurlijk over pallets. Wereldwijd worden deze handige vlonders gebruikt in de logistieke sector. Pallets kopen kan voor een bedrijf een hele uitdaging zijn. Dat hoeft het natuurlijk niet te zijn. Als je weet waar je op moet letten, kan pallets kopen een zeer eenvoudige klus zijn. Er zijn namelijk verschillende pallets die weer geschikt zijn voor andere toepassingen. Hier ontdek je hoe eenvoudig pallets kopen kan zijn!

Stap 1: pallets kopen van bepaald materiaal

De eerste stap die je moet zetten is het materiaal bepalen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten pallets beschikbaar. Daarom moet je eerst de grote groep mogelijkheden verkleinen. Pallets kopen begint dus bij het selecteren van een materiaal. Tegenwoordig kan je pallets kopen van hout of plastic. Zowel houten pallets als plastic pallets hebben hun eigen voordelen. Hierdoor is de ene pallet beter geschikt voor bepaalde werkzaamheden dan de ander.

Zo hebben houten pallets het grote voordeel dat deze ontzettend veelzijdig zijn. Bovendien zijn houten pallets eenvoudig te repareren, milieuvriendelijk en vaak de goedkopere optie. Als deze aspecten voor jou belangrijk zijn, dan kun je houten pallets kopen. Het grote nadeel van deze pallets is het feit dat ze minder hygiënisch zijn. Hierdoor kiest de medische sector regelmatig voor plastic pallets. Werk jij dus veel met voedsel of gezondheidsproducten die hygiënisch vervoerd moeten worden? Dan is plastic pallets kopen de oplossing.

Stap 2. Bepaald formaat pallets kopen

Nadat je het materiaal hebt geselecteerd, moet je bepalen hoe groot de pallets moeten zijn. Niet alle vlonders hebben dezelfde afmetingen en niet elke sector gebruikt dezelfde pallets. Er is met andere woorden niet echt een universele afmeting. Uiteraard kun je wel pallets kopen die veel voorkomen binnen de logistieke sector. Zo is er een Europees standaard formaat pallet. Deze is 80 x 120 centimeter groot. Dit is echter niet de enige beschikbare formaat voor pallets. Er zijn grotere of kleinere pallets beschikbaar en zelfs vierkante pallets. Bovendien is niet alleen het formaat een belangrijk aspect van vlonders.

Stap 3. Uitvoering van pallets selecteren

De laatste stap die je moet volgen is het selecteren van een uitvoering. Hiermee bedoelen we het gewicht van de pallets. Er zijn namelijk lichte vlonders, middelzware pallets en uiteraard ook zware pallets. Afhankelijk van het gewicht van de producten die je vervoerd, kun je een passende vlonder selecteren. Zo zie je maar hoe eenvoudig het kan zijn om pallets te kopen!