We denken er vaak niet zo snel aan, maar een compressor heeft erg veel nuttige mogelijkheden. Het apparaat blaast lucht die weer andere apparaten kan aandrijven. Wat zouden bijvoorbeeld alle springkussens zijn zonder een goede compressor? Tegenwoordig gebruiken we een compressor voor veel apparaten, zoals bijvoorbeeld voor machines in de bouw. Erg handig, maar weten we wel alles over de compressor en de verschillende merken? Voor je er één aanschaft is het dus een goed idee om je te verdiepen in een compressor en wat het nut ervan is.

Waar kan je een compressor voor gebruiken?

Zelf gebruik ik een compressor om lucht te blazen. In mijn schuur heb ik een apparaat liggen die ik aansluit in het stopcontact. Je kan er namelijk heel gemakkelijk mee banden oppompen. De banden van je fiets zijn binnen 2 tellen opgepompt, wat natuurlijk super handig is. Ook voor andere voertuigen kan je een compressor gebruiken om banden op te pompen. We moeten bijvoorbeeld niet vergeten dat de banden van auto’s om de zoveel tijd opgepompt moeten worden. Dat is niet alleen belangrijk voor de levensduur van autobanden, maar ook voor het brandstofverbruik. Wist je bijvoorbeeld dat zachte auto banden zorgen voor meer brandstofverbruik? Natuurlijk is een compressor niet alleen handig voor het oppompen van banden. Het kan namelijk ook verschillende apparaten aandrijven.

Wat kan een compressor nog meer?

Een compressor kan verschillend luchtgereedschap aandrijven. Hiervoor is Airpress het meest toonaangevende merk. Dat is in deze blog ook mijn tip om aan te schaffen, maar andere compressoren zullen ook voldoen. Deze machines worden dus in de agrarische sector ook veel gebruikt. Wie graag een milieubewuste keuze wil maken kan het beste gaan voor het merk Greenworks. Deze machines zijn milieuvriendelijk, de naam zegt het al. Deze compressoren zijn aangedreven op een accu, waardoor je geen onnodige brandstof verspilt. Met een compressor kan je veel werk verrichten in de tuin, op het land of in de bouw. Als je veel actief bent in deze sectoren is het wellicht een slim idee om er één aan te schaffen.

Een tip die ik nog even wil meegeven, een groene compressor is beter voor het milieu. Deze maken ook een stuk minder lawaai, wat natuurlijk weer gunstig is voor je oren. Daarnaast denk je niet alleen aan je eigen oren, maar ook aan die van de buurman en van de dieren die misschien rond je werkterrein wonen. Denk dus goed na over de keuze die je gaat maken.