Ouderen kunnen tegenwoordig kiezen voor lichtgewicht rollators. Dit type rollator is vrij nieuw op de markt en biedt nieuwe mogelijkheden. We weten allemaal wel dat veel ouderen met rollators moeten lopen vanwege het gebrek aan ondersteuning. Lichtgewicht rollators zijn een moderne variant die ook voornamelijk binnen gebruikt kunnen worden. Mijn grootouders maken inmiddels met succes gebruik van lichtgewicht rollators, omdat ik ze in mijn zoektocht naar de beste webwinkel tegen kwam. In mijn blog op Webwinkels-overzicht.nl vertel ik daarom graag meer over lichtgewicht rollators en alle andere varianten die er beschikbaar zijn.

Waarom lichtgewicht rollators beter zijn dan andere rollators

U zult wellicht denken, waarom moet ik een lichtgewicht rollator kopen? Die zijn toch helemaal niet stevig? Dat is niet het geval, want door een moderne techniek zijn ze licht in gewicht maar neemt de kwaliteit niet af. Ze zijn ook nog een stuk wendbaarder, waardoor ze makkelijker binnen gebruikt kunnen worden. Lichtgewicht rollators wegen minder dan 8 kilogram. Dit lichte gewicht zorgt ervoor dat ze eenvoudig mee de trap op te nemen zijn, of als u met de auto gaat kunt u de lichtgewicht rollator zo in de kofferbak leggen. Er zijn natuurlijk ook zwaardere varianten beschikbaar, deze zijn misschien iets praktischer om te gebruiken als zitje. Zo zijn er bijvoorbeeld XXL rollators beschikbaar. Dit is de tegenhanger van de rollator waar we het net over hadden. Deze zijn geschikter voor mensen die erg veel ondersteuning nodig hebben, of iets zwaarder zijn.

Tips voor uw lichtgewicht rollator

Natuurlijk wilt u niet zomaar op pad gaan. Voorbereid weg gaan zorgt ervoor dat u niet tegen ongemakken aanloopt. Als eerste wil ik u tips geven over de verschillende soorten rollators. Er zijn er namelijk een hoop beschikbaar voor verschillende doeleinden. Het is daarom belangrijk om na te denken over het doel van uw aankoop. Waar heeft u ondersteuning voor nodig en wat gaat u er uiteindelijk mee doen? Rollators kopen is dus niet eenvoudig, denk goed na over de activiteiten. Daarnaast moet u de rollator goed afstellen, dit voorkomt bijvoorbeeld rugklachten. Ga langs de rollator staan met uw armen gestrekt langs uw lichaam. De handvatten moeten nu ter hoogte van uw polsen zitten. Dan staat het apparaat goed afgesteld. Als u dit lastig vindt, kunt u natuurlijk ook gewoon een productspecialist inschakelen. Zij willen u vast en zeker wel helpen.