Je stapt de (online) winkel binnen en wordt overspoeld door een assortiment aan laptoptassen. Je moet binnenkort weer terug naar school, of misschien wel naar je werk, en je hebt een aantal basisitems nodig. Dat zou makkelijk moeten zijn, toch? Maar de keuze is zo groot. Je schiet al in de stress voordat je überhaupt weer begonnen bent. De vakanties vliegen altijd voorbij, en dan moet je maar weer aan de slag. Dan kunnen we het net zo goed leuk maken toch?
Laptoptassen

’Gooi er maar wat in’

Een paar schriftjes, wat pennen, een laptoptas, een rugzak, gooi maar wat in het mandje. Het maakt toch niet uit wat je kiest? Als het maar te gebruiken is, toch? Maar dat klinkt ook weer zo saai, en dat is het ook. Als je nou gewoon heel eventjes wat langer kijkt naar iets wat je nou wel leuk lijkt, dan koop je dat in plaats van die saaie grijze agenda. En dan hoef je niet een jaar lang naar zo’n saaie kleur te staren. Als je het wat leuker voor jezelf maakt wordt het ook allemaal wat makkelijker.

Bekijk het positief

Ja, misschien zat je liever nog een paar weekjes thuis of op je vakantiebestemming. Maar bekijk het van de positieve kant. Als je weer naar school moet zal je je vrienden weer zien, en je komt weer al dichter bij de laatste dag van school. Als je weer naar je werk moet betekent het dat je weer geld kan gaan verdienen om iets leuks te doen in het weekend of om te sparen voor je volgende vakantie. Het komt immers niet uit de lucht vallen, hoe makkelijk dat ook zou zijn.

Er komen weer nieuwe vakanties

En als dit voor jou allemaal niet helpt, dan kun je ook altijd nog denken dat er weer een nieuwe vakantie aan zal komen. Dan markeer je dat toch op je kalender en werk je daar naartoe. Iedere dag ben je weer een dagje dichterbij, zelfs als je net vakantie hebt gehad. Je kunt alvast gaan zitten dagdromen over wat je graag zou willen doen en waar je allemaal heen wilt gaan en natuurlijk ook nog met wie, of ga je liever alleen? Er is altijd zat om naar uit te kijken en over na te denken. School en werk is heus niet altijd even leuk, dat weet iedereen geloof ik wel, maar er is vast wel iets om naar uit te kijken.