Afgelopen week ben ik samen met mijn partner verhuisd naar een leuke woning in het centrum van de stad. Zelf heb ik veel geklust en dit was ook hard nodig, mijn vrouw echter is meer van de inrichting. Zo heeft zij met leuke en speelse lampenkappen bijvoorbeeld het huisje erg knus ingericht. Zelf ben ik hier niet zo goed in dus het is erg fijn dat zij deze taak op zich heeft genomen. Omdat het aanbod lampenkappen erg groot is en er veel mogelijkheden zijn vind ik het leuk een aantal van de opties te behandelen. Zo zal ik met een aantal tips en voorbeelden duidelijk proberen te maken welke opties er allemaal zijn. Zelf ben ik gek op de lampenkappen van casa-bella.nl vanwege het grote aanbod!

Lampenkappen fleuren de kamer op

Vroeger was er maar weinig onderscheid in verschillende soorten lampenkappen. Zo kwam je vaak witte of gele standaard vormen tegen en persoonlijk hou ik hier niet van. Daarom ben ik dan ook ontzettend nieuwsgierig naar allerlei nieuwe modellen en varianten. Zelf ben ik groot voorstander van een strakke, nette en chique inrichting. Zo vind ik een staande lampenkap mooi omdat deze een groot deel van het licht opvangt. Daarin zijn dan weer verschillende keuzes zoals een ovaal rechte lampenkap of een ronde lampenkap. Verder zijn de verschillende afmetingen van belang voor het effect dat je wilt uitstralen. Ga je voor een grote lampenkap die erg opvalt, of prefereer je een kleinere minder opvallende lamp voor in de hoek van de kamer bijvoorbeeld.

Verschillende stijlen

Zoals reeds aangegeven zijn er ontzettend veel verschillende stijlen te combineren. Al deze stijlen hebben weer een andere invloed op de ruimte waarin je deze plaatst en het is leuk om hier zelf een beetje mee te spelen. Zo heb je verschillende stijlen zoals klassiek, landelijk en modern. Echter is een scandinavisch uitstraling mijn grote favoriet. Kort gezegd is dit een staande cilindervormige lampenkap. Deze is van touw geweefd en heeft daarbij een speelse maar strakke uitstraling. In het zwart komt deze goed tot zijn recht bij bijvoorbeeld een bruine of licht beige achtergrond. Zoals je merkt zijn er ontzettend veel verschillende modellen met elk zijn eigen voorkeur.

Zeker is dat je een keuze moet maken waar je zelf helemaal achter staat. Laat je niet verleiden iets te kiezen waar een ander de voorkeur voor heeft, maar ga voor jezelf na wat jij het mooist vindt! Ik hoop dat je met deze tips en weetjes een mooi model voor bij jou in de kamer uitkiest!