Pijnlijke voeten

>Veel mensen hebben last van hun voeten. Dit kan door verschillende oorzaken komen, gelukkig is hier vaak wel een oplossing voor. Een inlegzool doet bijvoorbeeld al heel veel. Het geeft ondersteuning maar ook een verlichting van de pijn. Zelfs bij pijn in de rug, heup of knie kan een zool de oplossing zijn.

Steunzool op maat

Sinds de jaren tachtig kan je een steunzool op maat laten maken. Dit word gemaakt van verschillende materialen, metaal, kurk en kunststof. Er word een voetanalyse gemaakt en door middel van een voetafdruk word het zooltje aangemeten. Dit kost €194, en dit zit niet in het basis pakket van uw zorgverzekeraar.Ook kinderen hebben soms steunzolen nodig. Kinderen groeien snel uit hun maat, dus dat betekend dat je elke keer nieuwe zolen moet aan laten meten.

Bij veel winkels te koop

Veel winkels verkopen tegenwoordig ook inlegzolen. Denk bijvoorbeeld aan de schoenenwinkels, van Haren, Scapino, Nelson. Maar ook winkels als Action, Wibra of Hema verkopen ze. Je hebt bij deze winkels voor gemiddeld €5 een paar inlegzolen. Wat natuurlijk een heel erg groot verschil is vergeleken met de steunzolen. Deze zijn dan niet op maat gemaakt, maar het is misschien wel een prima oplossing voor uw klachten.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten zolen verkrijgbaar. Zo heb je Gelzolen, comfortzolen, badstofzolen, wollen zolen en memory foam zolen. Elke zool heeft zijn eigen werking. Zo kun je de comfortzolen het beste vergelijken met een steunzool. Deze inlegzolen zijn vaak gemaakt van kunststof, met een bovenlaag van stof of leer. Deze zool heeft een verhoging in de holte van je voet die zorgt dat je voet in de juiste standhouding blijft. Het heeft een soft-gel kussen onder de bal van je voet voor een masserend gevoel, en een soft-gel kussen onder de hiel voor de demping. Het voorkomt vermoeide voeten, en het bestrijd voetengeur door actieve koolstof. Gelzolen zijn ook in verschillende varianten verkrijgbaar. Je hebt gel zolen die een extra ondersteuning geven onder de drukpunten van de voet. Dit zijn de hiel, de bal van de voet en de tenen. Vaak worden deze zolen ook gebruikt bij vermoeide voeten en ook bij hielspoor. Je hebt ook nog de Memoryfoam zolen, deze gaan naar de contouren van je voeten staan, de voet word correct ondersteund, en ontlast daardoor de gewrichten. Badstofzolen hebben een hygiënische vochtopnemende deodorantzool.  Je kunt deze zolen wassen op 30 graden, en is dus een ideale zool bij zweetvoeten.Een inlegzool is dus een oplossing voor veel lichamelijke klachten.