Sta je op het punt een huisrenovatie te doen? Luister dan eerst goed naar deze tips en tricks voor de renovatie van een huis. Want je huis renoveren, daar zie je natuurlijk een beetje tegenop. Al die troep die er door je huis slingert en maar hopen dat alles goed komt. Aan de andere kant kan het natuurlijk heel spannend en leuk zijn. Want je huis renoveren doe je maar hopelijk maar één keer!

Tip 1: Maak jou keuzes

Het is jou huis dus laat de keuzes aan jezelf over. Vaak zullen vrienden en vriendinnen veel advies geven over wat je allemaal moet doen aan je huis. Van welke vloer tot welk keukenkastje je écht moet nemen. Maar laat dit alleen advies zijn en neem de keuzes zelf. De huisrenovatie moet aan jou wensen voldoen, niet die van iemand anders.

Tip 2: Waarom een indoor designer?

Net vertelde ik je nog dat je de keuzes niet moet laten maken?! Maar dit geldt al niet voor een professional op het gebied van huisrenovatie. Laat een designer je huis van top tot teen designen. Deze vertelt je precies wat de mogelijkheden zijn met de vloer, wanden, keuken, badkamer, slaapkamer en het meubilair. Hij zal je concrete ideeën geven over de indeling en uiterlijk van je huis. Zo zal je alle ruimte goed benutten en er tegelijkertijd echt thuis voelen. Natuurlijk is jou eigen input ook van groot belang bij de keuzes van de designer, dus laat jou ideeën weten. Samen zullen jullie het huis van je dromen laten maken.

Tip 3: Kies voor een huisrenovatie bedrijf in de buurt

Een renovatiebedrijf in de buurt is handig en sneller. Zo zal het bedrijf het logistiek sneller zijn en dus de renovatie ook. Het is natuurlijk een zorg om een lange tijd ontvreemd te zijn van je eigen huis. Want tijdens de verbouwing is het beter als de bewoner even het huis uitgaat om de renovatie snel te laten verlopen. Als het namelijk onderweg is, is er geen weg terug meer. Dus kan de bewoner beter even naar een hotel of vakantiepark gaan. Laat het over aan de designer en het renovatiebedrijf. Deze professional hebben de kennis en kunde om een prachtige huisrenovatie te bewerkstelligen.

Tip 4: Blijf binnen je budget

Je begint aan de renovatie met een budget in het achter hoofd. Probeer je hier dan ook aan te houden. Maar laat het budget niet de reden zijn dat je uiteindelijk net niet het huis van je dromen hebt. Laat het budget je leiden maar niet belemmeren in de keuzes die je neemt voor je huis. Als je een designer aan het werk laat gaan moet je duidelijk zijn in de communicatie over je budget. Zo kan de designer te werk gaan met het budget in z’n achterhoofd.