Als mensen mij vragen hen een modemerk aan te raden zeg ik 9 van de 10 keer dat ze eens een kijkje moeten nemen bij modemerk Guess. Waarom? Omdat ik hier zelf eigenlijk altijd slaag en me heel erg goed voel in de kleding van Guess.  Wil je meer weten over de geschiedenis van deze  modegigant? Lees dan deze blog!

De geschiedenis van Guess

Het modelabel Guess is opgericht in 1981 door vier broers van Marokkaanse afkomst. Het begon met name bij het ontwerpen van jeans. Zij hadden voor ogen hoe de perfecte jeans zou moeten zijn en lieten dit naar voren komen in hun designs. De eerste spijkerbroeken waren een stukje strakker en lichter van kleur. Ook werd er veel aandacht geschonken aan de detail, opvallend en onopvallend. Het merk groeide hard en werd in de jaren tachtig één van de meest populaire merken voor jeans. Na al die jaren is Guess nog steeds een modegigant en kunnen we de mode niet meer wegdenken.

Het logo

Het logo van je merk is bepalend voor wie je bent. Omdat de vier broers die Guess hebben opgericht allemaal zo’n uitgesproken persoonlijkheid hadden, moest en zou het logo dat beeld perfect weerspiegelen.  En zo ontstond het logo van Guess. Het logo is in de vorm van een driehoek en heeft een dieprode kleur. In het logo is het woord ‘Guess’ afgebeeld met daaronder een vraagteken. Ook staat er in het logo de tekst ‘washed jeans’, dat was ook het product waarop het logo zijn eerste intrede maakte.

De laatste jaren

Tegenwoordig heeft Guess veel meer dan alleen spijkerbroeken in haar collectie. Je kunt nu bij hen terecht voor een volledige outfit. Van tops en blousjes, pantalons en rokken, jurkjes en shorts, en sneakers tot pumps: Guess heeft het allemaal. Naast de kledinglijn hebben ze ook een uitgebreide collectie aan mooie, opvallende  accessoires zoals oorbellen, kettingen, armbanden, ringen en het meest populair: de horloges.  Het Guess horloge is een prachtig afgewerkt mode item met ontzettend veel details, dat bij veel vrouwen erg goed in de smaak valt. Naast hun kleding- en accessoires lijn hebben ze ook een geweldige parfumlijn die razend populair is. De luchtjes ruiken heerlijk en zijn er in veel verschillende soorten verkrijgbaar.

 

Ben jij ook zo gek op dit bekende mode merk uit de Verenigde Staten? Je bent niet de enige! Je shopt Guess online bij verschillende web winkels, maar je kunt het ook vinden in je favoriete winkels. Veel winkel plezier!