Koffie, de hoeksteen van groepsdynamiek

Even bijpraten over de voetbalwedstrijd van afgelopen weekend of dat tripje naar Barcelona dat helemaal perfect was. Af en toe zelfs stiekem roddelen over die vervelende collega. Ik vind het zelf altijd heerlijk om te kletsen met mijn collega’s. Sommige mensen zien de onderonsjes bij de koffieautomaat als een vaste routine, anderen juist als een ontsnapping uit de routine van de werkdag. Eventjes met collega’s praten bij de automaat is een belangrijk onderdeel van de dynamiek binnen een bedrijf. Mensen uit Amsterdam, Rotterdam en Den haag zijn ondervraagd en maar liefst 90% van hen drinkt of regelmatig koffie. De kans is dan ook groot dat een meerderheid op het kantoor graag een kopje geniet.

“Hoe is de koffie vandaag?”

Kwaliteit van koffie is belangrijk, dat staat buiten kijf. Niemand zit te wachten op een waterige substantie, en iedereen waardeert keuze. Slechts 28% van de Nederlanders drinkt liever zwarte koffie. Cappuccino is de favoriet onder de non-zwarte varianten. Er staat dan misschien wel een pak melk in de koelkast om in de oploskoffie te schenken, maar dat is niet hetzelfde als een vers gemalen, geschuimde cappuccino. Mensen zijn trots op het zetten van een goede pot koffie en zullen blijven klagen over slechte koffie. Als er een heerlijke koffie in de bedrijfskeuken staat in plaats van een lege koffiepot zou men niet meer vragen of de koffie eindelijk lekker is!

Wat maakt goede koffie?

Aangezien iedereen verschillende koffie zet hebben veel bedrijven een luxe automaat staan. Helaas zijn deze vrij prijzig en is het altijd maar de vraag of de prijs wel gereflecteerd wordt in de kwaliteit en variatie. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer het geval te zijn. Je kunt bijvoorbeeld professionele koffie offertes aanvragen waarbij je allerlei opties kunt selecteren om de juiste koffie automaat voor jouw bedrijf te vinden.

Automaat verkooppunten

Heb je helemaal geen idee waar je moet beginnen, hier een klein overzicht van populaire winkels die koffie automaten voor bedrijven verkopen.

  • Douwe Egberts
  • Coffee@Work
  • Animo
  • Nespresso
  • Casa Barista

Dit is slechts een kleine greep uit het grote aantal aanbieders van professionele koffie automaten. Vaak hebben winkels een verschillend assortiment waardoor de keuze vaak gelimiteerd lijkt. Al snel kun je toegeven aan de beste keuze in de eerste winkel terwijl elders een betere keuze beschikbaar was. Om dit te voorkomen kun je van tevoren een offerte aanvragen en aanbieders vergelijken. Je kunt specifieker zijn in de gewenste functies en de tijd van het shop-hopping overhouden. Bovendien kun je nog geld besparen als je websites zoals Offerte.nl gebruikt. Hierdoor zal je altijd de goedkoopste én beste keuze maken voor jouw bedrijf!