Laatst waren wij met elektrische fietsen een dagje naar Amsterdam. Een prachtige toeristische stad, maar ook enorm groot. En iets té toeristisch, als je het mij vraagt. De fietsen hebben ons overal heen gebracht waar we wilden. Gelukkig was het mooi weer. Waar we heen gingen? Dat lees je hieronder.

Met elektrische fietsen door het Vondelpark

Amsterdam is de stad van de toeristische bezienswaardigheden. Dus waar ga je dan heen als je er nooit bent geweest, en niet weet wat je meemaakt als dorpeling? Er is eigenlijk te veel om te doen, dus we moesten een plan maken. We besloten in elk geval de elektrische fietsen te gebruiken. Die hadden we gehuurd, en vanwege het mooie weer moesten we die haast wel gebruiken. Dus waar beter dan te beginnen in het Vondelpark? Een rondje fietsen is heerlijk. In alle vroegte waren er nog weinig mensen, dus we konden vrijuit genieten van het Amsterdamse schoon.

Elektrische fietsen brachten ons naar de volgende bestemming

Toen we een stukje in het Vondelpark hadden gefietst op onze elektrische fietsen, fietsten we door naar het Leidseplein. Daar zou veel te beleven zijn, en eigenlijk hadden we ook wel al honger gekregen. Zo slecht als het is, zijn we een hapje gaan eten bij de Burger King naast de H&M. daar besloten we waar de elektrische fietsen ons als volgende bestemming heen zouden brengen. We zijn allebei niet erge museummensen. We besloten dus naar de kermis op de Dam te gaan met de elektrische fietsen.

Elektrische fietsen erg gewild

Elektrische fietsen zijn erg gewild, zeker in de stad. Ze zien er goed uit en voldoen aan je behoefte: je hebt beweging, maar toch is het niet zo zwaar als een normale fiets. Een scooter is weer onhandig groot, dus elektrische fietsen zitten er precies tussenin. Omdat ze zo geliefd zijn, en er in Amsterdam genoeg gekken rondlopen die ‘m mee willen nemen, is het dus aan te raden er een slot omheen te doen.

Zo gezegd zo gedaan: we fietsten naar de Dam en het was ons meteen duidelijk. Het was enórm druk. We zagen bijna geen hand voor ogen en konden meteen van onze fietsen afstappen. We zetten ze tegen een rek aan die speciaal voor fietsende toeristen gemaakt waren, zetten ze op slot en begonnen over de Dam te wandelen. De kermis was enorm leuk en we hebben genoten van de grote stad, maar zijn toch wel weer blij om ons terug in het dorpse leven te bevinden.