De markt voor cryptocurrency is booming. Op TV komen regelmatig verhalen voorbij van jonge mensen die miljonair zijn geworden omdat zij een paar jaar geleden besloten hebben wat spaargeld in Bitcoin te steken. De wereld van cryptocurrency en blockchains is echter vrij ingewikkeld.

In dit stuk verwijzen wij je naar sites waar je op een vrij gemakkelijke manier kan investeren in verschillende cryptocoins.

Open eerst een wallet

Voordat we je een aantal goede sites adviseren is het goed om te weten dat je eerst een wallet moet openen. Een wallet is een soort online rekening waar je jouw munten kan bewaren. Er zijn speciale wallets voor bijvoorbeeld Bitcoins of voor Ethereum.

Ook kan je een account openen op een crypto exchange. Daar zitten wallets ingebouwd voor elke altcoin die wordt aangeboden. Voorbeelden van dit soort exchanges zijn Binance, Bittrex en KuCoin.

Coinbase

Coinbase is een Amerikaanse website. Je kan hier 4 verschillende digitale valuta kopen met zowel iDeal als met je creditcard. Creditcardbetalingen worden direct verwerkt, dus als je geen geduld hebt is dit de beste optie. Een groot voordeel van Coinbase is dat zij geïntegreerde wallets hebben voor het gehele aanbod. Het aanbod bestaat uit Litecoin, Bitcoin en Ethereum.

Litebit

Litebit is een van onze favoriete websites. Ook als je nog nooit eerder cryptocurrency hebt gekocht dan weet je precies wat je moet doen op deze website. Alles spreekt voor zichzelf en betalingen kunnen met iDeal worden gedaan. Litebit heeft een supergroot aanbod aan cryptovaluta die je kan kopen. Momenteel zijn het er meer dan 25 en het aanbod wordt constant geüpdate.

CryptoUniversity

Cryptouniversity.nl is een website waar je niet direct Bitcoins of andere munten kan kopen.

Wel wordt er op cryptouniversity op een begrijpelijke manier uitgelegd wat alles is, hoe je een wallet kan aanmaken en hoe bepaalde crypto’s werken. De website levert een abbonementsdienst waar je voor een klein bedrag per maand advies krijgt hoe je het best geld kan verdienen aan de huidige cryptohype.