Een reis naar west-Afrika is leuk, maar betekent wel dat je aan een hoop dingen moet denken. Je kunt niet zomaar onvoorbereid naar dit gebied afreizen en hopen dat het goed komt. Vooral voor je gezondheid moet je zorgen dat je de juiste stappen onderneemt. Een prikje hier en daar kan je niet vermijden als je naar Afrikaanse landen op vakantie gaat. Om net zo gezond terug te keren naar huis zijn er dingen die je moet weten en aan moet houden tijdens je vakantie.

Eet en drink vooral niet alles

Alles wat je binnenkrijgt heeft al snel een grote impact op je dus moet je hier goed op letten. Eten dat buiten verkocht wordt, ziet er misschien erg lekker uit, maar kan zeer slecht voor je zijn. Probeer daarom om tijdens je vakantie alleen te eten bij  restaurant met goede aanbevelingen.  Voor drinken geldt dat je moet uitkijken met kraanwater én alles dat daar mee gemaakt wordt (bijvoorbeeld limonade). Het water is in vrijwel alle gevallen niet drinkbaar voor mensen uit Europa. Je kunt er in het minst erge geval diarree van krijgen.

Beschermen met vaccinaties

Voordat je naar deze landen vliegt, moet je een of meer prikjes halen.  Die beschermen je tegen eten en drinken dat besmet is en ziektes die daar makkelijk overgedragen kunnen worden. Vooral in landen waar de malariamug leeft wordt verplicht om je te laten inenten.  Ook kun je de kans om gestoken te worden zoveel mogelijk beperken door met een klamboe te slapen. Op het moment dat je het makkelijkst te bereiken bent voor de muggen, maak je het ze zo iets lastiger.  Zo een klamboe kun je gewoon online bestellen. Probeer ook de vaccinaties die niet verplicht zijn, maar wel worden aangeraden te nemen. Ga zo beschermd als je kunt naar een land in Afrika.

De juiste kleding

Het is op je vakantiebestemming een stuk warmer, maar dat betekent niet per se dat je met blote benen moet rondlopen. Voor vrouwen is het slim om te kiezen voor een lange , luchtige rok of jurk. Zo ben je wel beter beschermd tegen de muggen en heb je het tegelijkertijd niet te warm. Voor mannen is dat natuurlijk anders. Zij kunnen kiezen voor een luchtige lange broek (wijde pijpen) of een broek die net niet tot de enkels komt. Voor de bovenkant geldt voor zowel man als vrouwen dat je het best zo min mogelijk huid kunt zien. Het is en blijft een vakantie dus het is begrijpelijk als je liever korte dingen aandoet, maar zorg dan wel dat je iets van een insectenspray bij je hebt.