webwinkels-overzicht.nl

Stortdouche: een wasbeurt om naar uit te kijken

Heb jij ook geregeld last van een vervelende doucheknop, het moeten verstellen van de douche-hoogte of iets anders? Dan is een stortdouche wellicht iets voor jou. Stortdouches kennen vele voordelen, maar ongetwijfeld ook een paar nadelen. Wil je er meer over weten? Lees dan even verder. Tot slot wil ik je graag nog vertellen wat leuke dingetjes kunnen zijn voor de stortdouche.

Nadelen

Ik zal eerst maar beginnen met de minder leuke kant van de stortdouche, dan hebben we dat maar gehad. Bij een grotere douchekop is een hoger waterverbruik onvermijdelijk. De stralen worden immers verdeeld over een groter oppervlak en de waterdruk moet daardoor opgevoerd worden. Het is daarom goed om te weten dat je minder lang onder de douche kan staan, wil je zuiniger omgaan met het watergebruik. Ook moet je moet er rekening mee houden of jouw CV-ketel geschikt is voor de douche. De waterdruk hiervan kan voor problemen zorgen, omdat een stortdouche algauw meer water verbruikt dan een reguliere douche. Houdt er daarnaast ook rekening mee dat een stortdouche over het algemeen een vaste stand kent. Deze heeft geen douchekop die naar een lagere of hogere stand versteld kan worden. Mensen met kleine kinderen moeten hier mogelijk rekening mee houden. Tot slot varieert de prijs van stortdouches nogal. Er zijn stortdouches verkrijgbaar vanaf circa €80 en stortdouches van ongeveer €500.

Plezier

Een stortdouche wordt grotendeels als zeer plezierig ervaren. Kennissen en andere mensen in mijn omgeving zijn er erg blij mee. Tuurlijk kennen ze de nadelen van deze douches, zoals het schoonmaken ervan, maar voor hen wegen de voordelen op tegen de nadelen. Het doucht veel fijner en het geeft ze een ontspannen gevoel. Misschien wel te ontspannen, want het is vaak moeilijk om onder de douche vandaan te komen.

Accessoires

Wist je dat je met een beetje creativiteit heel veel leuke dingen kan bereiken? Heb je bijvoorbeeld weleens bij een zwembad van die waterval-achtige attracties gezien waarbij het water wordt uitgezet door middel van metalen platen? Misschien snap je nog niet helemaal wat ik bedoel, maar de essentie daarvan is de verspreiding van het water. Wanneer je gewoon simpele metalen platen installeert aan de stortdouche, kan je het water op een leuke manier laten stromen. Zo kan je meer andere leuke effecten creëren. Laat je creativiteit je leiden en misschien kan jij wel wat leuks bedenken voor je douche. Wat misschien ook leuk is, is om geurstokjes in je badkamer te plaatsen. Creëer een SPA-achtige sfeer!

Mobiele versie afsluiten