webwinkels-overzicht.nl

De dames coltruien zijn helemaal terug!

dames coltruien

De dames coltruien zijn weer helemaal terug. Hoewel de dames coltruien in het verleden behoorde tot het kledingstuk wat alleen docenten en museumgidsen droegen, is de coltrui voor dames inmiddels weer helemaal hip. Om het kiezen van de juiste stijl makkelijker te maken, hebben wij hier wat tips op een rijtje gezet voor het dragen van de perfecte dames coltruien!

Combineer materialen

De coltrui voor dames is vaak gemaakt van een dikkere stof zoals wol. Dit materiaal valt het best te combineren met een gladde of soepele stof of juist een hard en ruw materiaal. De contrasten van de verschillende materialen zorgt ervoor dat de coltrui opvalt en de outfit edge geeft. Draag de coltrui bijvoorbeeld boven een leren rok of een gladde pantalon! Heeft de coltrui strepen of ander soort patronen in de stof? Kies dan voor een effen kledingstuk wat je hiermee combineert. Het overvol raken van patronen of materialen kan de look weer rommelig maken, dus let daar op bij het combineren.

Power it up!

De coltrui is vaak effen en zoals gezegd, gemaakt van een dikkere stof. De damescoltrui kan daarom in de outfit vaak nog wel een extra’tje gebruiken. Kies daarom bijvoorbeeld voor een opvallende, stoere ketting of grote oorbellen. Een leren jasje doet ook al vaak de trick. En anders zijn er altijd nog de hoge hakken om de coltrui minder eenvoudig te maken. Omdat de coltrui op zichzelf al simpel is, valt het naar jouw eigen smaak verder aan te vullen.

Ga eens voor dezelfde kleuren

Door je te kleden in dezelfde kleuren in de hele outfit, zie je er langer uit en het straalt ook nog eens klasse en elegantie uit. Deze optie is vooral in formele gelegenheden een go to! Denk bijvoorbeeld aan een zwarte skinny jeans gecombineerd met een zwarte coltrui voorzien van verticale strepen in het patroon en zwarte elegante hakken. Doe je haar omhoog en ga voor de opvallende grote sieraden om deze look helemaal af te maken! Hier zou een colbertje in een donkerblauwe tint bijvoorbeeld ook super bij staan. De coltrui is een elegant kledingstuk en kan oneindig gecombineerd worden.

Casual dames coltruien

De coltrui kan ook ingezet worden als een casual kledingstuk. Draag hem bijvoorbeeld boven een mooie spijkerbroek met daaronder zwarte, speelse laarsjes. Of denk aan de vrouwen coltrui onder een los jurkje. Ook het dragen van een oversized coltrui boven een rok of spijkerbroek kan een losse maar modieuze look creëren!

Mobiele versie afsluiten